od pobřeží k pobřeží
od Atlantického oceánu až po Středozemní moře
od Albarino po Monastrell
Alceño Bodegas
V polovině 19. století způsobily otřesy způsobené v evropském vinařství morem fyloxéry rychlé rozšíření pěstování vinic v oblasti Jumilla, což v té době nebylo prvotřídním vinařským centrem, jaké je dnes. V roce 1870 založil podnikající vinařský makléř jménem Roque Martínez spolu s dvěma partnery v roce 1870 první obchodní vinařství v Jumille. Jeho syn Pedro Luis Martínez García, již sám, rozvinul rodinný podnik v první polovině následujícího století tak, aby jméno „Pedro Luis Martínez“ bylo synonymem pro jakostní vína, obchodní solventnost a obchodní poctivost. V roce 1929 získal jeho mistellas hlavní cenu na univerzální výstavě v Barceloně. V té době mohlo vinařství pojmout celkem 300 000 litrů vína získaného postupem času: šlapání hroznů v lisech, lisování výlisků ve svislých lisech a skladování a stárnutí v dřevěných sudech. V roce 1957 přešlo vlastnictví a správa vinařství na další generaci. V tomto období vinařství rozšířilo svou kapacitu na 3 500 000 litrů, získalo nové budovy, rozšířilo staré a modernizovalo technické prostředky; patřící do D.O. JUMILLA od jejího založení. V roce 1983 se společnost stala společností s ručením omezeným, jejíž akcionáři byli zcela přímými potomky zakladatele. Vedení zůstalo v rodinném prostředí. V roce 2011 získala vinařství společnost BASTIDA FAMILY, změnila obchodní jméno na Bodega Alceno a poskytla novou moudrost a přizpůsobení vín spotřebiteli, přičemž si zachovala stejnou filosofii vinařství, kde byly investovány a nadále prováděny, aby přizpůsobily vinařství novým spotřebitelským trendům, v současné době má moderní vinařské techniky, V posledních letech se BODEGAS ALCENO SA přizpůsobuje časům a tržním trendům Koncept produkce jedné odrůdy se mění, jako je původní odrůda Monastrell, a také produkuje vína ze sběru odrůd, jako jsou Tempranillo, Syrah, Garnacha, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvingon, v červené barvě a Sauvignon blanc, Verdejo, Airen a Macabeo v bílé. , nevylučující Rosés, sladkosti s přírodním oxidem uhličitým atd. a jako první vinařství v Jumille, které vyvinulo první metodu Champanoise Rosé de Monastrell, se současný řídící a technický tým vinařství, který od roku 1997 řídí enolog D. Juan Miguel Benítez García, nevzdal své snahy experimentovat nová vína, díky nimž se pevně a rozhodně pronikne na národní a mezinárodní trh. Výsledkem tohoto úsilí je uvedení prvního lahvového vína vyrobeného z odrůd Syrah, Tempranillo a Monastrell, které se prodává pod názvem „ALCENO“ a je k dispozici v bílé, růžové, červené a Selección (vína, druhé , podrobené jeho rafinaci v novém americkém a francouzském dubovém lese), všechny byly udělovány na národní i mezinárodní úrovni různými asociacemi a soutěžemi.
Barva
- Bílá vína
- Červená vína
- Růžová vína
- Cava bílá
- Vermouth
- Šumivá bílá vína
- Šumivá růžové vína
- Cava růžové
- Sangria
- Sladké víno
- Manzanilla
- Jerez
Odrůdy
- Airen
- Albariño
- Bobal
- Brancellao
- Bruñal
- Cabernet Franc
- Cabernet Savignon
- Caiño Blanco
- Caiño Tinto
- Cariñena
- Colorado
- Doña Blanca
- Garnacha
- Garnacha Blanca
- Garnacha Tintorera
- Giró
- Godello
- Graciano
- Hondarrabi Zuri
- Chardonnay
- Loureiro
- Macabeo
- Malvásia
- Mencia
- Merlot
- Merseguera
- Monastrell
- Moscatel
- Palomino
- Pardina
- Parellada
- Pedro Ximenez
- Petit Verdot
- Pinot Noir
- Prieto Picudo
- Rufete
- Rufete Blanca
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Sousón
- Syrah
- Tempranillo
- Tinta de Toro
- Tintilla de Rota
- Tinto Fino
- Treixadura
- Trepat
- Verdejo
- Xarel·lo
Oblasti
- Alicante
- Almansa
- Bierzo
- Calatayud
- Campo de Borja
- Cava
- Conca de Barberà
- Costers del Segre
- Getariako Txakolina
- Jerez-Xérez-Sherry
- Jumilla
- Malaga
- Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda
- Méntrida
- Montsant
- Penedés
- Priorat
- Rías Baixas
- Ribeira Sacra
- Ribeiro
- Ribera del Duero
- Ribera del Guardiana
- Rioja
- Rueda
- Sierra de Salamanca
- Sierras de Malaga
- Tarragona
- Toro
- Utiel-Requena
- Valdeoras
- Valencia
- Vino de la Tierra de Castilla
- Vino de la Tierra de Castilla y León
- Vinos de la Tierra de Cádiz
- Yecla
Sklepy
- Aalto
- Adegas Moure
- Alceño Bodegas
- Arloren Bodegas
- Arzuaga Bodegas
- Atalaya Bodegas
- Ateca Bodegas
- Avancia Bodegas
- Barahonda
- Barbadillo Bodegas
- Basa Lore
- Blancher
- Bodegas de Occidente
- Bravo Escós Bodega
- Breca Bodegas
- Cara Nord
- Casa Castillo
- Casas De Moya Bodegas
- Castell D'Encus
- Castelo de Pedregosa
- Castelo Vins
- Cellers Can Blau
- Clos De Lôm
- Cuatro Rayas Bodega
- El Nido Bodegas
- El Tanino Bodegas
- Francisco Gomez Bodegas
- Gancedo Bodegas y Viñedos
- Garmón Continental
- Godelia Bodega y Viñiedos
- Hacienda del Carche
- Chan De Rosas
- Javier Sanz Viticultor
- Jorge Ordóñez Málaga
- Juan Gil Bodegas
- La Caña
- La Rioja Alta
- Lagar da Condesa
- Luna Beberide Bodegas & viñedos
- Martin Códax Bodegas
- Mauro Bodegas
- Morca Bodegas
- Nûr
- Õran Bodegas
- Orowines
- Padro & Co.
- Pepe Mendoza Casa Agricola
- Perahigos
- Pittacum Viñedos y bodegas
- Priorato de Razamonde
- Rafael Cambra
- Rodríguez de Vera
- Rosario Vera
- San Román Bodegas y viñedos
- Santa Cruz de Alpera Bodegas
- Senorio de Barahonda
- Shaya Bodegas y viñedos
- Terra de Asorei
- Terras Gauda Bodegas
- Tinto Pesquera
- Tintoralba
- Tridente Bodegas
- Vatan Bodegas
- Vega de Tera Bodegas
- Vega Sicilia
- Victoria Ordóñez
- Viñaelena Bodegas
- Viyuela Bodegas
- Xenysel
Výrobci
- Bernal aceitunas y encurtidos
- Bona Mel
- Carmencita
- Casa Riera Ordeix
- Casa Santoña
- Deortegas aceite de oliva
- El Tio Palancas aceitunas
- Familia Suárez
- Gourmet Cazorla
- Ines Rosales
- J. Vela Conservas
- Jalancina
- Javimar Conservas
- Jesus Panaderia
- Jose Peña Conservas
- La Alacena Conservas
- La Pericana de Muro
- Las Doñas
- Laurel Conservas
- Malvasia Foie Gras
- Mañan Almendras
- Masia El Altet
- Montesinos quesos
- Ortiz Conservas
- Pago de La Jaraba
- Peix de Santa Pola
- Perello aceitunas y encurtidos
- Petaca Chico Conservas
- Portomar Conservas
- Rubio lupínky
- Ruchey
- Saula Coffee
- Sotavento
- Turron 1880
- Valliser membrillo
- Vega Sotuelamos quesos