od pobřeží k pobřeží
od Atlantického oceánu až po Středozemní moře
od Albarino po Monastrell
Výrobci vína
Projekt AALTO byl založen v únoru 1999 v prestižní vinařské oblasti Ribera del Duero (Španělsko). Základním cílem Mariana Garcii a Javiera Zaccagniniho ve společnosti AALTO bylo vyrobit víno, které vykazuje odlišnou osobnost, vysokou kvalitu a věrně odráží odlišná místa a na konci procesu stárnutí je míchá, aby se dosáhlo rovnováhy a složitosti.
O několik let později, v roce 2006, se k AALTO připojily rodiny Masaveu a Nozaleda, oba majitelé vinařství v jiných vinařských oblastech Španělska, což projektu poskytlo zkušenosti a stabilitu, což znamenalo konsolidaci vinařství dodnes.
Od svých počátků v roce 1999 až do sklizně roku 2004 probíhala výroba našich vín v pronajatých zařízeních v Roa (Burgos, Španělsko). Během založení projektu začali zakladatelé hledat nové místo pro umístění svého nového vinařství. Byl vybrán krásný pozemek o rozloze 15 hektarů patřící obci Quitanilla de Arriba (Valladolid).
První fáze nového vinařství byla dokončena v roce 2005 a v tomto roce se jednalo o první sklizeň, která byla vyprodukována v těchto zařízeních. Moderní design zvolený pro toto nové vinařství byl proveden pouze s nejvyššími kritérii kvality. Architektura vinařství je dokonale integrována do prostředí, na typické náhorní plošině Ribera del Duero, s lineárním a harmonickým designem bez okázalosti a minimalistickými detaily, elegantními a pohodlnými. Druhá fáze vinařství odpovídající sociální části vinařství byla dokončena v roce 2016.
V roce 1923 Baldomero Moure začal vyrábět svá první vína v jednom z těch malých a skromných vinařství v zápletce v A Cova. Ale díky dědictví Carmen a úsporám z Ameriky začal získávat farmy v této oblasti a vybudoval vinařství (na současné farmě v Cunas).
V padesátých letech minulého století již vinařství začalo být malé a bylo rozhodnuto postavit větší a modernější. V současné době zde sídlí sudová místnost a místnost pro vinifikaci vín zrajících ve dřevě. Zde můžete zpracovat dřevěné sudy zrezaného kužele francouzského dubu o kapacitě 3 000 až 7 000 litrů a provádět stárnutí v dubových sudech různého původu.
Na začátku let 2000 bylo postaveno hlavní vinařství, které v současné době obsahuje laboratoř, degustační místnost a je místem, kde vyrábíme mladá vína a malá vinifikace a experimentální zkoušky. K výrobě vína se používá nerezová ocel, i když v experimentální oblasti se používají jiné materiály. Toto vinařství bylo koncipováno tak, aby fungovalo gravitačně a s nejvyšší technologií s ohledem na maximální integritu hroznů.
V polovině 19. století způsobily otřesy způsobené v evropském vinařství morem fyloxéry rychlé rozšíření pěstování vinic v oblasti Jumilla, což v té době nebylo prvotřídním vinařským centrem, jaké je dnes. V roce 1870 založil podnikající vinařský makléř jménem Roque Martínez spolu s dvěma partnery v roce 1870 první obchodní vinařství v Jumille. Jeho syn Pedro Luis Martínez García, již sám, rozvinul rodinný podnik v první polovině následujícího století tak, aby jméno „Pedro Luis Martínez“ bylo synonymem pro jakostní vína, obchodní solventnost a obchodní poctivost. V roce 1929 získal jeho mistellas hlavní cenu na univerzální výstavě v Barceloně. V té době mohlo vinařství pojmout celkem 300 000 litrů vína získaného postupem času: šlapání hroznů v lisech, lisování výlisků ve svislých lisech a skladování a stárnutí v dřevěných sudech. V roce 1957 přešlo vlastnictví a správa vinařství na další generaci. V tomto období vinařství rozšířilo svou kapacitu na 3 500 000 litrů, získalo nové budovy, rozšířilo staré a modernizovalo technické prostředky; patřící do D.O. JUMILLA od jejího založení. V roce 1983 se společnost stala společností s ručením omezeným, jejíž akcionáři byli zcela přímými potomky zakladatele. Vedení zůstalo v rodinném prostředí. V roce 2011 získala vinařství společnost BASTIDA FAMILY, změnila obchodní jméno na Bodega Alceno a poskytla novou moudrost a přizpůsobení vín spotřebiteli, přičemž si zachovala stejnou filosofii vinařství, kde byly investovány a nadále prováděny, aby přizpůsobily vinařství novým spotřebitelským trendům, v současné době má moderní vinařské techniky, V posledních letech se BODEGAS ALCENO SA přizpůsobuje časům a tržním trendům Koncept produkce jedné odrůdy se mění, jako je původní odrůda Monastrell, a také produkuje vína ze sběru odrůd, jako jsou Tempranillo, Syrah, Garnacha, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvingon, v červené barvě a Sauvignon blanc, Verdejo, Airen a Macabeo v bílé. , nevylučující Rosés, sladkosti s přírodním oxidem uhličitým atd. a jako první vinařství v Jumille, které vyvinulo první metodu Champanoise Rosé de Monastrell, se současný řídící a technický tým vinařství, který od roku 1997 řídí enolog D. Juan Miguel Benítez García, nevzdal své snahy experimentovat nová vína, díky nimž se pevně a rozhodně pronikne na národní a mezinárodní trh. Výsledkem tohoto úsilí je uvedení prvního lahvového vína vyrobeného z odrůd Syrah, Tempranillo a Monastrell, které se prodává pod názvem „ALCENO“ a je k dispozici v bílé, růžové, červené a Selección (vína, druhé , podrobené jeho rafinaci v novém americkém a francouzském dubovém lese), všechny byly udělovány na národní i mezinárodní úrovni různými asociacemi a soutěžemi.
Bodegas Arloren je splněný sen. Výzva, kterou převzala typická španělská rodina, která z generace na generaci láskyplně dokázala zachytit historii dobré práce 4 generací ve výjimečných španělských vínech, plná hodnot a osobnosti.
Bodegas Arloren ...
... byla založena v roce 1972 a její hlavní činností je výroba a zrání kvalitních vín. Společnost má své hlavní sídlo v Murcii a vinařství v Canada del Trigo, Jumilla, které patří do její nominální hodnoty původu. Toto označení, které zahrnuje přibližně 30 000 hektarů vinic, bylo odborným tiskem zvýrazněno jako vznikající označení původu pro jakost a originalitu jeho vín.
Nemůže být pochyb o tom, že vína Arzuaga jsou vyráběna na základě tří předpokladů: půdy, klimatu a orientace vinic.
Vinařství Arzuaga se nachází ve Valladolidu, v srdci označení původu Ribera del Duero. Vína pocházejí z La Planta, panství patřícího rodině Arzuaga v Quintanilla de Onésimo, v provincii Valladolid. Je to vynikající lokalita pro pěstování vinné révy, protože rostliny dostávají slunce a vlhkost, kterou potřebují k dokonalému vyzrání hroznů.
Místní flóra a fauna dokonale koexistují s vinnou révou v La Planta. Flóra zahrnuje borovice, duby a jalovce savin, ze zvířat jsou to divočáci a jeleni. Toto soužití jasně ukazuje lásku, kterou rodina Arzuaga cítí k přírodnímu světu. Panství se rozkládá na 1 400 hektarech (3 500 akrů) na nádherném místě v srdci oblasti Ribera del Duero s označením původu: její Zlatá míle.
Bylo to na začátku 90. let, kdy po koupi panství La Planta začal Florentino Arzuaga sázet vinnou révu, budovat vinařství a samozřejmě vyrábět víno.
Pro Arzuaga je kvalita zásadní a na tuto oblast je kladen největší důraz.
Péče začíná na vinici, protože bez zdravých a kvalitních hroznů nelze udělat dobré víno. Zajišťujeme, že výnos je velmi omezený, spojený s nízkou úrodností půd a drsným kastilským klimatem. Pokud je produkce příliš vysoká, víno ztrácí na kvalitě a chuť je méně koncentrovaná. Vynikající kvalita hroznů – základní složka dobrého vína, péče, s jakou je o vinnou révu pečováno, a vášeň pro tvrdou práci přinesly vínům Arzuaga dobrou pověst v označení původu Ribera del Duero.
Vinařství Arzuaga má 210 hektarů (520 akrů) vinic rozmístěných mezi bezprostředním okolím vinařství a přírodní oblastí panství La Planta. Vinice Arzuaga mají jedinečné klima: slunce a jasno ve dne a chladné, vlhké noci. Tato klimatická kombinace znamená, že hrozny dozrávají pomalu, ale dokonale, produkují zdravé ovoce s dostatkem barev, plné cukru a aromatických kyselin. V této oblasti Kastilie, kde se vyznačuje nízká úrodnost půd, se pěstuje odrůda Tinto Fino nebo Tempranillo spolu s francouzskými hrozny Cabernet Sauvignon a Merlot. 80 % vinic je starších 20 let s produkcí více či méně 4000 kg/ha.
Bodegas Atalaya je projekt Gil Family Estates, ve kterém se spolu s rodinou Lópezů z El Pilar de la Horadada podílí na chráněném označení původu Almansa, které se nachází východně od provincie Albacete, mezi Valencie, Alicante a Murcíou, v tranzitní oblasti mezi kastilskou náhorní plošinou a Středozemním mořem. První sklizeň Bodegas Atalaya sahá až do roku 2007, od té doby byl v zařízeních učiněn pokrok a zkoumáno ve vývoji odrůd Garnacha Tintorera a Monastrell, aby formovaly současnou škálu produktů, které odrážejí charakter a osobnost země, která jí dává nejznámější odrůdy oblasti. Bodegas Atalaya si tak udržuje otisk, který skupina Gil Family Estates chce přemýšlet o všech vínech ve svém portfoliu, a ukazuje skutečnou podstatu vinařských oblastí, z nichž pocházejí.
Bodegas Ateca, založený v roce 2005, je projektem rodiny Gil v označení původu Calatayud a nachází se v obci Ateca (Zaragoza), 14 km od města, které dalo označení název. Vína Bodegas Ateca jsou výsledkem pečlivého výběru hroznů s velmi vyčerpávajícími analytickými a organoleptickými kritérii kvality, která se shromažďují v ideálním okamžiku zrání. Technický směr má na starosti australského vinaře Michaela Kyberda.
Bodegas Avancia leží schoulený v břidlicových dominantních úbočích Valdeorras, vysoko nad řekou Sil. Valdeorras, pojmenovaný podle rozsáhlé těžby zlata, kterou v této oblasti prováděli Římané (Val-de-Oras zhruba znamená Údolí zlata v latině), je domovem nejlepšího terroir pro pěstování dvou nejvýznamnějších španělských původních hroznů – Godello a Mencía.
Barahonda vyrábí vyvážená a expresivní vína plná barev a chutí; komplexní vína, která mají svou osobnost a která každoročně dosahují cen, ocenění a vysokých skóre od nejlepších vinařských kritiků na světě.
Jak prohlašuje logo Barahonda, vína jsou spojena s polem vyrobeným z vinné révy. Hrozny jsou pečlivě pěstovány, protože jsou nezbytnou součástí osobnosti kvalitního vína.
Kolem roku 1850 začal Pedro Candela Soriano místně vyrábět a prodávat malá množství vína. V roce 1925 obdržela Antonio Candela García malé vinařství. Následně vinařství řídil Antonio Candela Poveda, který ho v průběhu let rozvíjel a rozvíjel. V současné době se jeho kormidla ujímají jeho dva synové, Antonio a Alfredo, kteří řídí vinařství a rodinné statky.
Od malých a místních podniků po moderní vinařství, které vyrábí kvalitní vína vysoce oceňované na mezinárodních trzích, se znalosti a tradice předávaly prostřednictvím těchto čtyř generací. Rodina Candela strávila celý život prací s vínem a Barahonda je viditelným výsledkem této vášně.
Bodegas Barbadillo, založený v roce 1821 v Sanlúcar de Barrameda, plní staletou tradici jako 100% rodinné vinařství vyrábějící označení, Jerez-Xeres-Sherry, Brandy de Jerez, Vinagre de Jerez, Vinos de la Tierra de Cádiz a D.O. Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, což vede s podílem akcií přes 50%.
V malém ráji na jihu Španělska, Sanlúcar de Barrameda, stála rodina Barbadillo v roce 1821 první manzanillu. Od té doby tato rodinná a sté výroční společnost nepřestávala růst.
Barbadillo je jedním z 10 největších a nejstarších rodinných podniků ve Španělsku. Bodegas Barbadillo s téměř 200letou historií je nadále 100% rodinným podnikem.
Bodegas Barbadillo byl po staletí v čele svého sektoru po staletí a byl průkopníkem v mnoha aspektech: Plnění prvního heřmánku, který odešel do Philadelphie v roce 1827; Byli první, kdo pojmenoval tento druh vína „Manzanilla“; První andaluské bílé víno vyrobilo v roce 1975 100% z kvalitního palomina.
Vinařství založené ve třicátých letech minulého století, které produkovalo txakoli pro několik generací. Má vlastní vinice a od roku 1989 začleňuje moderní zařízení a stroje pro výrobu vynikající kvality txakoli. Jeho txakoli má vůni bílého ovoce, je vyvážená a nabízí příjemný svěží povrch.
Společnost Basa-Lore vyrábí Getaria Txakoli s označením původu Getariako Txakolina. To zaručuje, že jeho pečlivé zpracování a kontrola kvality jsou respektovány a nabízejí spotřebiteli vynikající víno.
Vinařství Basa-Lore vyrábí txakoli od 30. let několika generacemi. Má vlastní vinice a kombinuje tradici s pokročilými technologiemi, aby dosáhl nejlepších výsledků.
Vína z vinařství Bravo Escos překvapují svou elegancí, svěžestí a lehkostí díky charakteristické intenzivní chuti a vysoké kvalitě Priorat. Jemná a delikátní vína se skutečně jedinečnou a vzrušující chutí.
Neskrotná krása a jedinečná země Priorat učinily tento region měřítkem pro nejvíce vybraná vína ve Španělsku s bezkonkurenční intenzitou a hloubkou chuti. Vinařství Bravo Escós se nachází v srdci tohoto jedinečného regionu, kde pěstuje a sklízí nepřekonatelné plodiny této jedinečné země.
Vinařství Bodegas Breca, založená v ospalém městě Munébrega, byla založena Jorge Ordónezem roce 2010 s cílem vyrábět nejlepší "Garnacha de Aragon". Klon "Garnacha de Aragón", který se používá k výrobě vín Bodegas Breca, je nejstarší a geneticky nedotčený klon Garnacha (Grenache) na světě. Garnacha byla nejprve pěstována v tomto severovýchodním cípu Španělska a transplantována přes Středomoří středověkým Aragónským královstvím, které mělo území přes Středomoří.
V roce 1941 pan Jose Sanchez-Cerezo získává „Vinařství Casa Castillo” pro pěstování rozmarýnu. Francouzi na tomto pozemku postavili v roce 1870 vinici. A bylo to v roce 1985, kdy druhá generace rodiny (pan Nemesio a jeho syn Jose Ma Vicente) začala s novým projektem rekonstrukce vinice a se zavedením nových odrůd. V roce 1991 byl vinný sklep rekonstruován, přičemž byla zachována původní struktura. První víno „Casa Castillo Crianza 1991“ bylo uvedeno na trh v roce 1993. V současné době Jose Ma Vicente řídí „Vinařství Casa Castillo“.
DE MOYA je rodinné vinařství založené Yvesem a Sofie Laurijssensovými. Postaveno na základech rodinných hodnot, tvrdé práce a tradice. Rodina Laurijssens je známá svými odbornými znalostmi v oblasti úspěšných „obratů“ v Belgii.
Yves a Sofie zahájily vinařství s vášní pro jídlo, rodinu a zábavu. Pokud máte to štěstí, že vás jednoho dne pozvete na rodinnou večeři, rychle se vyjasní, co to znamená.
Jejich přístup je v mnoha ohledech odlišný a odlišný. Jsou známí tím, že „mysleli z krabice“. Ať už jde o obal nebo o vinařství. Vždy přicházejí s nekonvenčními, ale jednoduchými řešeními.
Čtyři generace obracející tradici v dokonalých okamžicích.
Nejprve chci vyjádřit uznání příbuzným Dupuy De Lôme, kteří se v roce 1836 rozhodli usadit se v této jediné enklávě, vědomi si jedinečnosti jejích půd pro výrobu kvalitních vín. To umožnilo dosáhnout cíle spuštění tohoto vzrušujícího nového projektu: Vinařství „Clos De Lom“.
„Clos De Lom“ je výsledkem stálého úsilí, realizace určitého povolání, přínosu stálé vůle, angažovanosti, disciplíny, houževnatosti a posedlosti, oběti, trpělivosti a touhy dosáhnout něčeho důležitého; vína.
Historie rodiny a tohoto místa je nezbytným podnětem, který vede všechny, kteří jsou součástí tohoto projektu. Vědomi si požadavků, ale přesvědčeni o kapacitě týmu, díky jeho hodnotné spolupráci, jeho efektivní činnosti, jejich nadšení, jejich loajalitě a odpovědnosti, tvoří tým, který umožnil spuštění Clos De Lôm.
První kroky tohoto vinařství začaly přinášet ovoce na konci roku 2001 v důsledku dohody o spolupráci mezi rodinou Gil a Chrisem Ringlandem, jedním z nejlepších australských vinařů.
První sklizeň na trhu je ročník 2002 pod značkami El Nido a Clío.
V kampani v roce 2009 se uskutečňuje první sklizeň Corteo, která doplňuje současnou nabídku vín Bodegas El Nido.
Vinařství se nachází v údolí Aragona, 10 km severně od města Jumilla, v „horním období“, tzv. Proto, že se jedná o oblast nejvyšší nadmořské výšky v obecním období tohoto města.
Vinice, které se nacházejí v okolí vinařství, jsou většinou osázeny na velmi vápencových půdách a kamenité na jejich povrchu. V podloží asi 30/40 cm. hluboko je vrstva tosca (vápenec střední konzistence), který pokrývá celé rozšíření vinice, jeho tloušťka je mezi 15 a 30 cm. a pod ním je velmi písčitá půda, na kterou se kořeny rozšiřují. Nadmořská výška se pohybuje mezi 700 m. a 850 m. nad hladinou moře. Jsou tvořeny malými pozemky o celkové rozloze 32 hektarů odrůdy Monastrell, velmi starými vinicemi a některými téměř stoletými, 12 hektarů Cabernet Sauvignon a 1,8 hektaru Syrah, vysazenými na mírných kopcích směřujících na sever.
BODEGAS EL TANINO se nachází na symbolickém místě Los Altos de Santiago v provincii Albacete v Hoya Gonzalo.
Vinařství založené v lednu 2006 je tvořeno partnery z obcí Hoya Gonzalo, Chinchilla de Montearagón, Bonete a Pozo Canada, z nichž je soustředěna produkce přibližně 3 milionů kilogramů hroznů, z toho asi 80% odpovídá odrůdě Garnacha Tintorera, zbytek se vyrábí z odrůd, jako je Syrah, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Macabeo a Chardonnay.
Hlavním cílem vinařství je pracovat s láskou a úsilím ve vinařství. Postaráme se o vinnou révu ve všech fázích rostliny, od vegetativního období po dozrávání, tímto způsobem získáváme a vybíráme nejlepší hrozny z vinic pěstovaných na 970 m s. n. m. kde počasí a druh půdy poskytují kvalitu a rozlišení všem našim vínům.
Garnacha Tintorera, přestože je nejznámější, prokázal optimální aromatický a polyfenolický potenciál pro stárnutí v sudech.
Bodegas Godelia se nachází v El Bierzo, jedinečné krajině a výjimečném prostředí pro vinařství. El Bierzo se nachází na severozápadě Španělska a je regionem obklopeným horami, které tvoří velké údolí proříznuté řekou Sil s širokou škálou půd a orientací ve vinicích. Bohatost půdy v kombinaci se stářím vinice z ní dělá jedinečné místo pro produkci vysoce kvalitních vín.
Přímo na Camino de Santiago se vinařství nachází na trase přes El Bierzo. doslova. Francouzská cesta svatého Jakuba prochází kolem předních dveří. Je to přesný bod, kde začíná odpočítávání posledních 200 km a poslední etapa poutníka před příjezdem do Galicie. Rádi vás doprovází na cestě ve vinařství. Není to náhoda, protože El Camino s sebou přineslo dědictví, kterému chce vinařství vzdát hold. Tato zvláštní poloha v El Bierzo dala vinařství sebeuspokojení z pečlivého pěstování původních odrůd hroznů: Mencía, Godello a Dona Blanca. Cílem je vždy přenést do vín terroir, citlivost a eleganci.
Velká přednost Godelie spočívá ve skutečnosti, že se zrodila jako vášeň na konci roku 2009. Je to láska k přírodě, která vedla rodinu García Rodríguez, zakladatele vinařství, k tomu, aby dali průchod svému nadšení pro vinařství v El. Bierzo. Je to splněný sen, vinařství v El Bierzo, které vytváří hodnotu a budoucnost regionu, dědictví prostřednictvím svých vín. Jde o to nebýt spokojený, dokud nevytvoříte mistrovské dílo se zdravým množstvím vzrušení, odhodlání a úsilí. To vše pro dosažení dokonalosti.
Na základě rodinné tradice trvající od 19. století a akceptujíc všechny nové koncepty pěstování, výroby a zrání, se v roce 2006 v oblasti Jumilla v jihovýchodním Španělsku zrodila Carche, vinice produkující skvělá nová vína.
Hrozny a olivy, představující tělo i duši této sluncem zalité země, zde rostou na 100 hektarech půdy, využívajíc zavlažování i stín přicházející z hor Sierra del Carche s jeho divokou suchou krajinou; stáří vín sahá od více než půlstoletí až k tomu nejmladšímu, zasazenému v roku 2007. Jedná se o červená vína variant Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Garnacha a Monastrell, jakož i o bílá vína Macabeo a Sauvignon Blanc. Jak vidno, celá exploze kontrastů tak typická pro podstatu tohoto regionu.
Vinné sklepy jsou vybaveny moderními linkami a ušlechtilé materiály jako například přírodní kámen Villa Mayor, mramor a dřevo tu vytvářejí ideální mix zaměřený na udržování vnitřní teploty, a jsou plně zasazeny do úpatí pohoří Sierra del Carche v oblasti Jumilla.
Vinné sklepy jsou vybaveny nejmodernějšími systémy na výrobu vína, jako jsou nerez ocelové tanky rozdílných kapacit, kombinované s chladícími zařízeními, elektronickou kontrolou a mikrofiltrací, jež zajišťuje mikrobiologickou stabilitu, přičemž výsledkem jsou komplexní, harmonická a moderní vína v nichž se odráží identita naší země. Tyto sklepy mají kapacitu 600 sudů, z 90% vyrobených z francouzského dubu, a zbytek z amerického dubu.
Jedinečné vinice, kde se vyrábí Chan De Rosas, se nachází v Galicií, v obci Cambados (kolébce vína Albarino), v údolí Salnés na území Rias Baixas D.O.
Marcos Rojo je technický inženýr v potravinářském průmyslu na Univerzitě Santiago de Compostela a vinař.
Svou kariéru začal v roce 1995 jako vinař a technický ředitel v nejvíce proslulých vinařstvích DO Rías Baixas a Vinhos Verdes v Portugalsku, která vyrábí bílá vína odrůdy Albarino.
Dnes je považován za jednoho z nejstarších a nejlepších vinařů v této oblasti a pěstitelů odrůdy Albarino.
Vinařství Javier Sanz Viticultor se nachází v oblasti La Seca, samotném kraji Rueda. Javier Sanz je prapravnuk a následovník Agustína Nanclares, který s tradicí pěstování vinic na své farmě s názvem Villa Narcisa původně začal. Nyní se na této vinici chopil otěží, aby tradici a moderní metody sladil do jedné dokonalé harmonie. Geografická poloha vinařství a vinic je pro pochopení jakosti jejich vín zásadním atributem. Nachází se v oblasti La Seca (Valladolid), vinice se rozkládají podél řeky Duero (některé z nich dokonce pouhých 1500 metrů od řeky Duero), zde najdeme největší koncentraci vinic z celého povodí této řeky. Celková výměra oblasti ??La Seca zaujímá 2 744 hektarů, dvakrát více než město přímo pod ní. V tomto městě najdeme navíc 16 vinařství, přičemž 14 z nich patří vinařům a dvě jsou družstevní. Celková výrobní a zpracovatelská kapacita těchto vinařství dosahuje více než 20 milionů kilogramů hroznů z celkových 60 milionů v rámci D.O. Rueda.
Blízká poloha vinařství Javier Sanz k vinicím, které se nacházejí na prvním březích řeky Duero, umožňuje téměř okamžitý převoz sklizených hroznů o maximální délce čtyř hodin, což přispívá k zachování veškerých jejich vlastností i vůně. Vinařství Javier Sanz hospodaří na 104 hektarech pěstěných vinic. Půda je zde písčitá s valounky a podloží obsahuje jílovitou vrstvu, která podporuje větrání a přirozené odvodňování révy. Tyto jedinečné vlastnosti objevené ve městě La Seca tak společně s mikroklimatem této oblasti odlišují naše vína od ostatních Verdejos v rámci D.O. Rueda.
Znalosti a know-how tak tvoří hlavní aktiva vinařství, která celému procesu výroby svého vína věnuje maximální péči. Tato tradice žila po celá léta až do roku 1995, kdy povstaly značky Villa Narcisa, v současné době tvoří „vlajkový produkt“, později i značka Holy King. Úsilí k zajištění nabídky toho nejlepšího produktu začíná zvláštní péčí v rámci tohoto nejvíce tradičního vztahu mezi vinařem a jeho révou, aby vyústilo v moderní proces výroby vína, který věrně pojme celou tuto rodinnou vinařskou filozofii.
Bodegas Jorge Ordónez Málaga, který se nachází v rodném městě Ordónez, byl založen v roce 2004. Vinařství bylo založeno v rámci partnerství mezi Ordónez a rakouskou rodinou Kracher a bylo založeno s cílem oživit staletou tradici vinařství v Málaze, kterou zničila fyloxera. mor v 19. století. Byl to Jorgeův sen prosadit svůj domovský region a vrátit mu jeho bývalou slávu.
Vinařství více než splnilo svůj cíl tím, že vyrobilo první a nejlepší suchou španělskou Moscatel de Alejandría, Botani, a oživilo tradici výroby neopevněného sladkého vína v Málaze. Naše řada sladkých vín, čísla 1 až 4, patří k nejlepším na světě a vyrábí se ve stylu neopevněných sladkých vín v Malaze, která byla mezinárodně proslulá v 17. až 19. století. V roce 2012 se N°2 Victoria stala prvním španělským vínem, které se kdy podávalo na večeři Nobelovy ceny.
Jorge Ordónez Málaga vyrábí svá suchá a sladká vína z muškátu Alexandrie, nejstaršího klonu odrůdy muškátu na světě. Toto je původní Muscat, který byl původně intenzivně pěstován kolem egyptské Alexandrie a byl vysazen v Málaze fénickými obchodníky před 3000 lety. Maskat Alexandrijský je jednou z jediných zbývajících starověkých (geneticky nekřížených) odrůd hroznů na světě a nejdůležitější pro komerční produkci vína. Vinice Muscat of Alexandria, které používal Jorge Ordónez Málaga, byly vysazeny v letech 1902 až 1974 na neradových horských vinicích. Vinice v Malaze jsou možná nejextrémnější a nejnebezpečnější v Evropě kvůli rozloženým břidlicovým půdám a sklonům až 70 °. Drtivá většina strmých vinic v Evropě má terasy nebo je nějakým způsobem mechanizována, aby chránila pracovníky a pomáhala při sklizni. Vinice v Málaze zůstaly nedotčené. Veškeré prořezávání a sklizeň se provádí ručně a mezci nesou po svazích šest krabic o hmotnosti 15 kg najednou. Absolutně hrdinská forma vinařství.
Aby mohl pracovat s hrozny, které mají vysokou kyselost, pracuje Jorge Ordónez Málaga výhradně s horskými vinicemi, které jsou orientovány směrem od Středomoří. V tak teplém a suchém podnebí by většině hroznů zcela chyběla vyvážená kyselost. Kromě toho se většina vinic vinařství nachází ve výšce nad 700 metrů nad mořem.
Čtyři generace, jedno jméno
Od roku 1916, kdy nechal Juan Gil Jiménez toto vinařství postavit, posouvala jeho další generace vpřed pořád ta samá myšlenka:
Odvádět dobrou práci a být hrdý na jméno a ochrannou známku Juan Gil.
Juan Gil Guerrero, syn samotného zakladatele jako první, poté jeho vnuk Juan Gil González přispěli k vylepšení tohoto vinařství a dalšímu upevnění jeho pozice na trhu, uplatnili při své práci tradiční vědomosti, které rodiče předávají svým dětem. Nyní si plodů práce svých předků užívá již čtvrtá generace, která spojuje tradiční metody s technickým pokrokem.
Mezinárodní uznání jakosti našich vín se snoubí pod značkou Juan Gil.
Osobitý styl
Na tomto místě s extrémním klimatem a silným kontrastem počasí máme svoje vinařství.
S horkými léty a intenzivními slunečními paprsky, dlouhými a studenými zimami, rozdíly denních a nočních teplot až 25oC, téměř naprostou absencí srážek a na suché a kamenité půdě. Tyto faktory formují naše povahy, které vyjadřují naturel našich lidí i samozřejmě i našich vín. Děláme to takhle po svém.
V království Monastrell
Vinice leží v nadmořské výšce 700 až 850 metrů, na písčitých a vápencových půdách s kamenitým povrchem a velmi malým obsahem živin, se skvělou schopností k zadržování toho mála srážek, které se jim dostane. Je to království Monastrell, odrůdy vína typické pro tento region, kterou najdete v drtivé většině vín, zejména pak ve všech našich vínech.
V sousedství více než čtyřicet let starých keřů odrůdy Monastrell rostou i další odrůdy jako Syrah, Cabernet, Merlot a Petit Verdot, které se do této krajiny velmi dobře hodí a skýtají intenzivní tóny koření a ovoce.
Nová doba
Od zbudování nového vinařství se událo mnoho změn. Nový způsob výroby vína vyžaduje technologii: přesné řízení teploty vína, tanky z nerezové oceli a vynikající hygienické podmínky napříč celým procesem, které jsou každoroční zárukou jakostního standardu.
Ale víno se „nevyrábí“ jenom ve sklepě, první fází je vždycky vinice. A proto umístění vinice v těsné blízkosti vinařství umožňuje důsledné pozorování vývoje hroznového vína nezbytného pro dosažení skvělé úrody. Je nová doba, přicházejí nová vína i kombinace starých vín a nových technik.
Bartolomé Abellán je enolog a osoba zodpovědná za koordinaci zbývajících technických divizí v rámci skupiny GFE.
Když Jorge Ordonez poprvé cestoval do Rías Baixas, D.O. oficiálně neexistoval. Našel bohatou kulturu rodinného vinařství a vinařství. Většina rodin měla malé parcely Albarino osázené na pergolách postavených se sloupky z matečné skály – žuly. Většina tohoto Albarino byla fermentována a zrála na kalech ve velkých kaštanových foudrech.
Pojmenovaný pro slámové kanas (rákos nebo rákos), které lemují břehy atlantických zátok, které se vyřezávají do žulového pobřeží Galicie, filozofií vinařství je vyrábět tradiční, autentické a seriózní Albarino ve stylu řemeslníka. vína, která Ordónez objevil, když poprvé přišel do apelace v roce 1991.
Třicet let poté, co se Bernardo Luna pustil do vinařství, má dnes druhá generace rodiny Luna Beberide v čele s Alejandrem Lunou Beberidem pouze v úmyslu následovat linii jednoduchosti, kvality a hledat dokonalost založenou na péči a respektu ke vinné révě od roku 1998, s pomocí Mariana Garcíi, který byl mnoho let vinařem ve Vega Sicilia a rodinným přítelem, když začali s prvními referenčními červenými od Luna Beberide.
Bodegas Martín Códax byl založen v roce 1986 a byl pojmenován po nejznámějším galicijském trubadúrovi, jehož středověké básně, nejstarší v galicijštině a portugalštině s původní hudbou, jsou zachovány. V básních zpívá trubadúr lásku a moře našeho pobřeží.
Vinařství produkuje mezi 280 000 a 300 000 lahví ročně celkem čtyři vína: Mauro; Mauro VS nebo Vendimia Seleccionada, která má delší dobu stárnutí, hrozny pocházejí z těch nejlepších vinic ve dvou balíčcích; Terreus, z jedné vinice; a Mauro Godello, bílé víno vyrobené z hroznů z Villafranca del Bierzo.
Bodegas Orán je vinařství, které usiluje o rozvoj zábavných a snadno pitelných vín: Vína vhodná pro jakékoli místo a čas. Naše vína jsou vyráběna s dobrovolnými standardy excelence, poctivosti a pokory, které jsme se naučili od našich předků.
Naším cílem je, aby si každý, kdo si vybere kterékoli z našich vín, pamatoval jako jedinečné a my tvrdě pracujeme na tom, abychom nikoho nezklamali.
Proto jsou pro nás nejdůležitější naše vinice. Hrozny jsou sklízeny v říjnu s dokonalým zdravím. Proto si vybíráme naše původní odrůdy, které jsou perfektně aklimatizované na naši oblast.
Hliněné půdy a nadmořská výška našich vinic 600 metrů nám umožňují vyrábět vynikající vína. Tato jedinečnost se odráží v jejích svěžích a ovocných vůních. V našich procesech přináší ročník v kombinaci s odrůdovými vůněmi elegantní, jemná a možná i stárnoucí vína. Jsme perfekcionisté a myslíme si, že nejlepší víno bude vždy hotové.
To nás nutí rok co rok usilovat a každou sklizeň brát jako výzvu.
Vinařský původ rodiny Padró sahá až do roku 1886 a do vesnice Brafim (Tarragona), která byla v té době rušným zemědělským centrem s přibližně 400 obyvateli.
Úplně první prodeje byly vína a likérová vína naložená na vozech ve velkých, ale základních sudech a odtud se přímo prodávala první generací vinařské firmy Padros: Daniel Padró Porta (1846–1890) a jeho manželka Rosa Valldosera. V té době provozovali docela skromný podnik s pouhým jedním lisem a malým množstvím lihovaru pro výrobu lihovin a anýzových likérů.
Pátá generace, která v současné době řídí vinařství, sleduje stejnou filosofii jako jejich předci a vyrábí jakostní syrové a lahvové víno, likérová vína a vermutky a postarala se o to, aby jejich společnost udržovala krok s dobou, pokud jde o moderní vína - výroba procesů a technologií (tangenciální filtrace, neustálá stabilizace vinného kamene atd.) ve stáčírně, jakož i rozšíření vinic rodiny Padró a zavedení nového zařízení pro příjem a skladování hroznů.
Po více než 25 letech zkušeností, zpracování a porozumění půdám, odrůdám a klimatu Alicante začíná Pepe Mendoza svou manželkou Pepou Agulló Llorcou a svými dětmi, vlastním malým osobním projektem.
PERAHIGOS je maximálním vyjádřením celé filozofie, která je základem komplexního enologického projektu umístěného ve výjimečné a jedinečné enklávě zvané „Sierra de Francia“, která se nachází na jihu provincie Salamanca ve Španělsku. Toto místo bylo v roce 2006 pojmenováno jako Sierras de Béjar a Biosférická rezervace Francia a přírodní park Batuecas, kromě toho, že patří do sítě Natura 2000. Již tyto rozdíly vedou k předpokladu privilegovaného a nesrovnatelného charakteru těchto míst. Právě na tomto místě, kde je velkými písmeny napsána příroda, umění a tradice, se nachází projekt PERAHIGOS.
„Hrozny jsou jako neopracované diamanty; musí být tvarované a leštěné, ale nikdy upravovány“
Vinařství obklopené stoletými vinicemi.
Naše vinařství se vyznačuje polohou v nížině zvláštního tvaru a symetrickými liniemi položenými vedle okolních pracovních ploch. I přesto však dokonale zapadá do krajiny v údolí. Své vinařství jsme vybudovali za použití tradičních materiálů a obklopují jej vinice, představují cenný zdroj nezbytných surovin.
Uvnitř budovy se můžete podívat na moderní vinařská zařízení, ochutnat plody naší práce a v restauraci na patře máte jedinečnou možnost vychutnat si skvělé jídlo s výhledem do okolní krajiny.
Vína z Barahonda jsou vyrovnaná a výrazná, s plnou chutí i barvou; celistvá vína osobitých vlastností, každoročně oceňovaná a vysoce hodnocená kritiky vína z celého světa.
Jak již napovídá logo Barahonda, tato vína jsou úzce spjatá s místními vinicemi. O své hrozny se staráme s náležitou péčí, neboť jsou zásadní součástí osobitého charakteru kvalitního vína.
Tento projekt rodiny Gil ve spolupráci s Enrique Busto byl zahájen v roce 2008. Vinařství a jeho vinice se nacházejí na jihovýchodě D.O. Rueda v provincii Segovia. Technický směr má na starosti Belinda Thomson z australského vinařství Crawford River Winery, kde se vyrábí některá z nejlepších bílých vín ve Vitoria Valley.
Adegas Terra de Asorei je šest rodin špičkových pěstitelů patřících do označení původu Rias Baixas, kteří se spojili, aby produkovali prémiová 100% vína Albarino. S vlastní 60 ha vinic Albarino Adegas Terra de Asorei jde ze známé společnosti do profesionální organizace produkující nádherná bílá vína.
Od vinařské revoluce, která se objevila v Haliči po založení D.O. v roce 1980 Rías Baixas, současný prezident José María Fonseca, začal vidět věci jasně ve světě vína a ze své pozice v představenstvu řídil a podporoval rozvoj vinařských a enologických kurzů a řadu souvisejících partnerství v umění dělání vína. S iniciativou soukromého sektoru a po založení společností Vinedos do Rosal S.A. a Adegas das Eiras S.A. se sen zakladatelů uskutečnil založením vín O Rosal. Filozofií vinařství bylo, že Albarino, které je tak ušlechtilou odrůdou, by mohlo velmi těžit ze spojení s jinými původními odrůdami, aby mu poskytlo jemné nové kvality, a tak dále zlepšilo již tak silnou reputaci vín O Rosal. V roce 1990 bylo založeno vinařství a z produkce místních pěstitelů hroznů bylo vyrobeno 37 000 lahví Terras Gauda '90, první rok výroby, současně bylo zahájeno pěstování vlastních vinic s jasným výhledem na ochranu identita vína O Rosal. V roce 1992, kdy se vinařství zavázalo k zavedení své jedinečnosti, bylo vyrobeno první víno z odrůdy Albarino: Abadía de San Campio. Výroba značky Terras Gauda Black Label byla zahájena v roce 1993, jako první víno D.O. Rías Baixas, který byl sudově fermentovaný a zralý na svých kalích. V průběhu let se původní dvě společnosti spojily do jedné, zvané - logicky, vzhledem k prestiži a uznání dosažené přední značkou - Bodegas Terras Gauda, ??S.A. La Mar bylo představeno počátkem roku 2011, první víno na světě vyráběné převážně s Caíno Blanco, které umožňuje vychutnat si jemnost a sílu této odrůdy a dosáhnout obnovy a konzervace Caíno Blanco, která úplně zmizela z svět vinařství. Bodegas Terras Gauda učinil pokroky ve výzkumu a vývoji a také distribuci na národní i mezinárodní úrovni. Aktuální prodej je 1,5 milionu lahví vína ve více než 50 zemích.
Tintoralba má svůj původ v družstvu Santa Quiteria v Higueruela (provincie Albacete), založeném v roce 1958, aby se zabývalo ekonomickými, sociálními a kulturními potřebami a aspiracemi, které sdílejí všichni jeho členové. Od té doby Tintoralba udržuje a prosazuje principy, které sloužily jako základ tohoto svazku: svoboda, participace, autonomie, spolupráce, závazek a zájem o společné dobro. Dnes je to velký podnikavý tým složený z 225 členů, kde všichni spolupracují: spojují úsilí, spojují zdroje a zdokonalují znalosti pro zlepšení kvality a techniky, aby se vyráběly výjimečné produkty, které doprovázejí ty nejunikátnější okamžiky v životě.
Jedinečnost Bodegas Tintoralba spočívá v tom, že členové jsou více než jen společníci. Jsou to farmáři, bratranci, sousedé, obchodníci, přátelé a mimo jiné umělci pro zpracování vynikajícího vína. V průběhu let jako komunita vybudovala přes 1500 hektarů vlastních vinic, což je mimořádný úspěch jak velikostí, tak kvalitou. Ve spojení s vynikajícím vedením vinaře, Pedro Sarrión Martínez, produkce vína odráží nejen charakter terroir, ale také symbolické domorodé hrozny, Garnacha Tintorera.
Zařízení Bodegas Tridente jsou umístěna ve Villanueva de Campean, 30 km jižně od Zamora, v centru takzvané Země vína. Vinařství, malé velikosti, bylo navrženo pro malou produktivitu červených hroznů, zejména odrůdy Tinta de Toro, původních v zemi a s tradicí v regionu. Vyrábí se také odrůdy hroznů Prieto Picudo a Mencía pocházející ze starých vinic s nízkou produktivitou z regionů Bierzo a León. Rodinu Gil v tomto projektu doprovází Enrique Busto a technický směr řídí Frank Gonzales, australský enolog španělského původu.
Kdysi dávno bylo město Toro známé produkcí nejlepšího červeného vína ve Španělsku a bylo zmíněno v historické literatuře Alfonsa IX. (král z Leónu, 12. století), Juana Ruize, arcikněze z Hity, Quevedo, Luise de Góngora, a Miguel de Cervantes. Ve 14. století byl v Seville zakázán prodej jakéhokoli zahraničního vína, kromě vín z Toro. Tato vína také doprovázela španělské průzkumníky do Nového světa
Bodegas Vega de Tera je výsledkem pokorného snu, který vyvstává ve vznešené oblasti Kastilie a Leónu, konkrétněji v malé vesnici Zamora, která se nachází na břehu řeky Tera. Dvacet pět vinic hektarů se nachází pod úkrytem Camino de Santiago (AKA cesta svatého Jakuba); s jílovitou půdou na nich ekologicky pracuje od počátku vinařství záviděníhodný lidský tým. Roste v nich pět červených odrůd (Tinta de Toro, Prieto Picudo, Tempranillo, Syrah a Merlot) a jedna bílá hroznová (Verdejo). Od starověku jde víno a umění ruku v ruce v této oblasti po poutní cestě.
Dědicům, nová generace vinařů ... 1946, slunce padá v Boada de Roa, Gabriela drží v rukou hrozen. Neví, že právě začíná sen, který by zaměstnával její život: zanechat otisk historie řeky, přenášet vášeň pro víno a svou zemi na své potomky. Díky snu mladé ženy se tak narodil Bodegas Viyuela.
Po několika generacích oddaných pěstování vinic přebírá hospodářství po svých rodičích rodina Martineze Verdú. Tato rodina pěstuje révu tradičním způsobem s maximální péčí, produkci révy usměrňují pohárkového vyvětvování, ruční sklizně a s naprostým respektem vůči prostředí v údolí, v důsledku ekologických metod ve vinohradnictví a za použití nových technologických inovací při zachování věrnosti původní odrůdě: Monastrell.
Tyto vinohrady se nacházejí severovýchodně od Jumilly, v přirozeném prostředí, v blízkosti pohoří “La Cingla” a “Los Gavilanes”, která se nacházejí 800 m nad mořem v údolí “Valle Hoya de Torres”. Toto údolí je známé pro svoje vápenité, písčité a kamenité podloží, na kterém se nešíří révokaz. Díky tomu lze pěstovat druhy vín pod názvem “pie franco” (evropský kořen) v mikroklimatických podmínkách tohoto údolí, které je pro pěstování révy přímo dokonalé.
Barva
- Bílá vína
- Červená vína
- Růžová vína
- Cava bílá
- Vermouth
- Šumivá bílá vína
- Šumivá růžové vína
- Cava růžové
- Sangria
- Sladké víno
- Manzanilla
- Jerez
Odrůdy
- Airen
- Albariño
- Bobal
- Brancellao
- Bruñal
- Cabernet Franc
- Cabernet Savignon
- Caiño Blanco
- Caiño Tinto
- Cariñena
- Colorado
- Doña Blanca
- Garnacha
- Garnacha Blanca
- Garnacha Tintorera
- Giró
- Godello
- Graciano
- Hondarrabi Zuri
- Chardonnay
- Loureiro
- Macabeo
- Malvásia
- Mencia
- Merlot
- Merseguera
- Monastrell
- Moscatel
- Palomino
- Pardina
- Parellada
- Pedro Ximenez
- Petit Verdot
- Pinot Noir
- Prieto Picudo
- Rufete
- Rufete Blanca
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Sousón
- Syrah
- Tempranillo
- Tinta de Toro
- Tintilla de Rota
- Tinto Fino
- Treixadura
- Trepat
- Verdejo
- Xarel·lo
Oblasti
- Alicante
- Almansa
- Bierzo
- Calatayud
- Campo de Borja
- Cava
- Conca de Barberà
- Costers del Segre
- Getariako Txakolina
- Jerez-Xérez-Sherry
- Jumilla
- Malaga
- Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda
- Méntrida
- Montsant
- Penedés
- Priorat
- Rías Baixas
- Ribeira Sacra
- Ribeiro
- Ribera del Duero
- Ribera del Guardiana
- Rioja
- Rueda
- Sierra de Salamanca
- Sierras de Malaga
- Tarragona
- Toro
- Utiel-Requena
- Valdeoras
- Valencia
- Vino de la Tierra de Castilla
- Vino de la Tierra de Castilla y León
- Vinos de la Tierra de Cádiz
- Yecla
Sklepy
- Aalto
- Adegas Moure
- Alceño Bodegas
- Arloren Bodegas
- Arzuaga Bodegas
- Atalaya Bodegas
- Ateca Bodegas
- Avancia Bodegas
- Barahonda
- Barbadillo Bodegas
- Basa Lore
- Blancher
- Bodegas de Occidente
- Bravo Escós Bodega
- Breca Bodegas
- Cara Nord
- Casa Castillo
- Casas De Moya Bodegas
- Castell D'Encus
- Castelo de Pedregosa
- Castelo Vins
- Cellers Can Blau
- Clos De Lôm
- Cuatro Rayas Bodega
- El Nido Bodegas
- El Tanino Bodegas
- Francisco Gomez Bodegas
- Gancedo Bodegas y Viñedos
- Garmón Continental
- Godelia Bodega y Viñiedos
- Hacienda del Carche
- Chan De Rosas
- Javier Sanz Viticultor
- Jorge Ordóñez Málaga
- Juan Gil Bodegas
- La Caña
- La Rioja Alta
- Lagar da Condesa
- Luna Beberide Bodegas & viñedos
- Martin Códax Bodegas
- Mauro Bodegas
- Morca Bodegas
- Nûr
- Õran Bodegas
- Orowines
- Padro & Co.
- Pepe Mendoza Casa Agricola
- Perahigos
- Pittacum Viñedos y bodegas
- Priorato de Razamonde
- Rafael Cambra
- Rodríguez de Vera
- Rosario Vera
- San Román Bodegas y viñedos
- Santa Cruz de Alpera Bodegas
- Senorio de Barahonda
- Shaya Bodegas y viñedos
- Terra de Asorei
- Terras Gauda Bodegas
- Tinto Pesquera
- Tintoralba
- Tridente Bodegas
- Vatan Bodegas
- Vega de Tera Bodegas
- Vega Sicilia
- Victoria Ordóñez
- Viñaelena Bodegas
- Viyuela Bodegas
- Xenysel
Výrobci
- Bernal aceitunas y encurtidos
- Bona Mel
- Carmencita
- Casa Riera Ordeix
- Casa Santoña
- Deortegas aceite de oliva
- El Tio Palancas aceitunas
- Familia Suárez
- Gourmet Cazorla
- Ines Rosales
- J. Vela Conservas
- Jalancina
- Javimar Conservas
- Jesus Panaderia
- Jose Peña Conservas
- La Alacena Conservas
- La Pericana de Muro
- Las Doñas
- Laurel Conservas
- Malvasia Foie Gras
- Mañan Almendras
- Masia El Altet
- Montesinos quesos
- Ortiz Conservas
- Pago de La Jaraba
- Peix de Santa Pola
- Perello aceitunas y encurtidos
- Petaca Chico Conservas
- Portomar Conservas
- Rubio lupínky
- Ruchey
- Saula Coffee
- Sotavento
- Turron 1880
- Valliser membrillo
- Vega Sotuelamos quesos